Houdini

Houdini
Houdini’s echte naam was Eric Weis en Houdini was alleen zijn artiestennaam.
hij kwam aan deze naam doordat hij een keer op een vrijmarkt liep en daar een boekje van een goochelaar die Houdin heette zag. Eric kocht het boekje en leerde alle trucs van onder tot boven. Hij koos toen voor een artiesten naam van Harry Houdini.

Houdini is in 1874 in Hongarije geboren en is op 4 jarige leeftijd naar Amerika verhuisd. Houdini had weinig kans om groots te worden omdat hij uit een arm gezin kwam, hij werd het wel. Alles kan! In 1889 is hij getrouwd met een vrouw die Bess heette.
Nadat Houdini jarenlang met zijn vrouw Bess had rondgereisd begon zijn doorbraak in 1899. Hij ging zich toen meer bezighouden met het ontsnappen uit handboeien. Omdat het publiek vaak dacht dat het nep was had het tot dan toe weinig indruk gemaakt.
In een serie publiciteitsstunten om meer aandacht te krijgen liet Houdini zich in politiecellen opsluiten en zich met politiehandboeien die door deskundige werden aangebracht vast te laten binden. Dit maakte hem en zijn naam heel erg bekend. Zeker toen ene theateragent Martin Beck zich met Houdini’s carrière ging bemoeien. Beck gaf Houdini de kans om in twee belangrijke theaters van der tijd op te treden. Eén aan de westkust en een aan de oostkust.
Toen Houdini bekend werd door deze geslaagde optredens besloot hij om de rest van zijn leven in Europa door te brengen.

Tijdens zijn Europese optredens groeide Houdini uit tot de legende die hij tot lang na zijn dood zou blijven. Binnen enkele weken verschenen er Houdini imitators, mensen die Houdini na deden of zijden dat ze Houdini waren. The Great Cirnoc verscheen tijdens uit het publiek een van Houdini’s optredens. Hij zei dat niet Houdini de echte Houdini was maar dat hij de echte Houdini was. Houdini zette hem compleet voor schut door een van zijn trucs: the Great Bean. Een enorm stel boeien waar Houdini zich moeiteloos uit wist te bevrijden. Die imitator begon vervolgens de fout om Houdini’s uitdaging aan te nemen door zich ook met al die boeien vast te laten maken. Zelfs toen hij de originele sleuteltjes kreeg aangeboden faalde hij.

een paar weken later verscheen er nog een imitator van Houdini die zich onder de naam Hermann schuilhield. Toen Houdini hem uitdaagde kreeg hij als antwoord een enorme scheldpartij van Hermann. Nog wat meer van dat soort dingetjes zorgden er voor dat Houdini erg veel in de publiciteit kwam.
Uiteindelijk liet hij zijn broer Theodore over vliegen naar Europa die zich op het moment schuilhield achter de naam Hardeen of te wel Houdini de tweede. Hij deed de zelfde shows als Houdini en zou dat nog laat na zijn dood doen.

Hier heb ik wat leuke trucs van Houdini.

The heendle needle trick
: voor dat Houdini een legende werd, was zijn naaldtruc zijn populairste truc: hij slikte voor deze truc een aantal naalden een voor een in gevolgd door een propje garen en liet het vervolgens als een geheel uit zijn mond komen.
Uitdagingen: Houdini nam vaak de uitdaging aan om hem door politie mensen vast te laten binden en dan weer los te komen. Slechts een keer lukte hem het niet om los te komen, dat was toen het leger van Chicago hem vastbond met handboeien en het liet vastzetten met een loden kogeltje. Het slot was niet meer open te krijgen en de boeien zijn uiteindelijk doorgezaagd. Sindsdien liet Houdini zich alleen nog maar vastbinden met sloten die nog open waren te krijgen met een sleuteltje.

Buried alive: In Engeland was destijds een fakir die zich levend liet begraven en zei dat hij het overleefde door zijn paranormale krachten. Houdini liet zich toen ook begraven en zie dat hij weer levend boven zou komen zonder paranormale krachten. Houdini bleef zelfs nog langer begraven dan die fakir. Hij heeft de stunt later herhaald en hij is door sommige van zijn fans ook nog wel is overgedaan.

Spiritisme: na de dood van Houdini’s moeder is Houdini zich gaan bezighouden met spiritisme waar hij raar genoeg niet in geloofde. Spiritisme is praten met geesten.
Houdini had vaak geprobeerd om een boodschap van zijn moeder te krijgen. Dat is nooit gelukt. Hij had ook met een paar vrienden afgesproken dat als een van hun dood ging ze een bericht achter zouden laten. Op een begeven moment kwam Houdini in contact meet een Engelse schrijver die wel in spiritisme geloofde en zei dat hij voor Houdini een bodschap van zijn moeder zou kunnen krijgen. De boodschap zou zijn geweest dat de ziel van Houdini’s moeder nu onder het christelijke kruis lag. Houdini was erg verbaasd over deze boodschap omdat zijn moeder niet christelijk maar joods was. Van zijn vrienden heeft Houdini ook nooit meer iets gehoord.

de dood van Houdini: het was algemeen bekend dat Houdini wel eens mensen uit het publiek haalde om hem een keiharde stomp in zijn maag te geven om te laten zien hoe sterk zijn spieren waren. Op een gegeven moment lag Houdini in zijn kleedkamer uit te rusten op een bank. Een fan kwam binnen en vroeg of hij Houdini wat stompen in zijn maag mocht geven. Houdini zei dat het wel mocht en de fan begon er in een keer in zijn maag op los te rammen. Houdini liet duidelijk merken dat hij moest stoppen en de fan stopte meteen. De fan bood zijn excuses aan en Houdini zei het maakt niet uit ik had alleen verwacht dat je pas zou beginnen als ik was opgestaan.
Zijn vrouw eiste dat hij meteen naar een dokter ging maar Houdini zie het publiek wacht op me en ik geef ze een voostelling al is het de laatste die ik geef. Tijdens het optreden moest Houdini na verloop van tijd toch toegeven dat hij niet doorkon vanwege de pijn.
Dit verhaal klopt wel maar het is niet hoe Houdini is doodgegaan want hij is echter aan blindedarmontsteking gestorven en dat kan niet worden veroorzaakt door stompen in je maag.

Leuke weetjes:
Houdini heeft een keer een gevangenis uitgedaagd om daar binnen een hele nacht te ontsnappen met bewakers. De gevangenis heeft de uitdaging aanvaard en Houdini is losgekomen maar niet alleen dat. Hij heeft ook nog is alle gevangenen van cel verwisseld.

Een van de manieren van Houdini om te ontsnappen was door zijn spieren aan te spannen terwijl hij werd vastgebonden, als hij zijn spieren dan weer ontspande zaten de boeien al een stuk losser.

en mijn laatste weetje is:
Houdini liep wel is gewoon over straat en dan zagen mensen hem lopen, ze riepen dan hè kijk daar heb je Houdini ze pakten wat touwen en bonden hem vast. Gooiden hem in het water en Houdini wist altijd weer te ontsnappen.Maak jouw eigen website met JouwWeb