Australie

Waarom Australie?
Mijn spreekbeurt gaat over Australië, ik ben hier nog niet naar toe geweest op vakantie maar een zusje van mijn moeder woont daar nu met haar man en twee kinderen. Ze sturen regelmatig een e-mail en leuke foto’s over hoe het er daar uit ziet. Ik ben jaloers ik wil daar ook graag wonen. Ik wil jullie daarom graag meer vertellen over Australië.

Geografie en informatie over Australie
Het land Australië wordt ook wel Gemenebest Australië genoemd. Dit land ligt op het zuidelijk halfrond bestaande uit het Australische vasteland en een groot aantal eilanden in de Indische en Grote Oceaan. Het grootste hiervan is Tasmanië. Het land ligt ten noordwesten van Nieuw-Zeeland en ten zuiden van Indonesië, Oost-Timor en Papoea-Nieuw-Guinea. De totale oppervlakte van Australië is 7 741 220 km² en het is het zesde land ter wereld als we kijken naar de oppervlakte. Het grootste deel van de inwoners woont dicht bij de grote steden. Grote steden zijn bijvoorbeeld Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth en Adelaide. Canberra is de hoofdstad van Australië.De staten in Australië
Australië kenmerkt zich door zes staten met de volgende hoofdsteden:
Nieuw-Zuid-Wales met de hoofdstad Sydney
Queensland met de hoofdstad Brisbane
Tasmanië met de hoofdstad Hobart
Victoria met de hoofdstad Melbourne
West-Australië met de hoofdstad Perth
Zuid-Australië met de hoofdstad Adelaide

Er zijn ook nog twee territoria, namelijk:
Noordelijk Territorium met de hoofdstad Darwin
Jervis Bay Territorium

Dieren in Australie
Australië staat bekend om de koala. Veel mensen willen het land graag bezoeken zodat zij de koala in het wild kunnen zien. Dat is ook mooi om van dichtbij te zien, het zijn mooie dieren, maar ze worden ook in gevangenschap gehouden. Bij speciale parken kun je de dieren aaien en zelfs vasthouden. Het is natuurlijk mooi om ze van dichtbij te zien maar de dieren horen in het wild te leven. Er zijn veel dieren en planten die je in Australië kunt zien die hier in Nederland en in andere Europese landen niet te vinden zijn.

Vragenlijst over Australie
Waarom willen veel mensen naar Australië?
Hoeveel mensen wonen er in Australië?
Wat is de oppervlakte van Australië?
Wat is de hoofdstad van Australië?
Hoeveel staten kent Australië?
Welke grote steden zijn er in Australië?
Op welk halfrond ligt het land? Noordelijk of zuidelijk halfrond?Maak jouw eigen website met JouwWeb